Puur Framboos is een jonge KMO die in 2019 ontstaan is door pure passie en oog voor kwaliteit. De liefde voor het telen van fruit kreeg Filip als zoon van een fruitboer met de paplepel mee maar toch koos hij eerst een ander pad. Bloed kruipt waar het niet gaan kan en na heel wat marktonderzoek,  besloot hij er toch volledig voor te gaan.

Hij startte als eerste in het Hageland met het telen van frambozen. Totaal iets anders dan de appels en peren waarvoor de streek bekend is. Ambitieus en ondernemend zoals ze zijn,  brengen Filip en Caroline, hun product rechtstreeks aan de man.

We richten ons op de korte keten en lokale markt omdat we dichtbij onze klant willen staan en een eerlijk en heerlijk dagvers product willen aanbieden. Zo zijn wij oa. lid van Straffe Streek en Kort'om Leuven,...  Mensen bewust maken van wat er allemaal komt kijken bij het telen van (zacht) fruit en hen bewust laten kiezen voor producten van eigen bodem, daar gaan wij voor. 

Tijdens het seizoen doen wij thuisverkoop en vind je ons op lokale markten en events. Op zondag kan je terecht voor de zelfpluk. Een bedrijfsbezoek of een schoolstage kan  ook steeds op aanvraag.

Wij leven op het ritme van de natuur en het weer, deze factoren zijn het hele jaar door doorslaggevend voor het al dan niet slagen van de oogst en kan zijn impact hebben op het aanbod. 

Belangrijk om weten is dat onze frambozen zoveel mogelijk milieubewust geteeld worden. Zo zetten we heel erg in op natuurlijke insecten zoals roofmijt en lieveheersbeestjes om de schadelijke insecten zoals de spintmijt en luis te vermijden en het gebruik van sproeistoffen te beperken. 

Er wordt samengewerkt met een plaatselijke imker die  vanaf midden mei zijn bijenkasten uitzet. Daarnaast tref je ook hommels aan. Jammer genoeg leeft bij vele mensen vaak de verkeerde idee dat wanneer zij de boer zien rijden met zijn sproeivat, hij weer gaat sproeien.

Als boer ben je in de eerste plaats een vriend van de natuur en help je moeder natuur een handje wanneer zij het moeilijk heeft. Vandaar dat planten via dit 'sproeivat' ook voedingstoffen ipv sproeistof toegediend krijgen.  Bovendien zijn de richtlijnen en normen hieromtrent heel erg streng.  

Wij trachten zoveel mogelijk te werken met milieuvriendelijke verpakkingen. Echter is dit vaak een keuze van de klant. Vaak spelen factoren zoals houdbaarheid, hygiëne en productprotectie hierin een doorslaggevende rol.

Ben je niet van de streek? Bij ons kan je perfect starten met de fiets, of te voet  voor een verkenning  langsheen de boomgaarden, uitgestrekte velden, weiden en bossen doorheen de heuvels van het Hageland.

Wij zijn gelegen op het fietsknooppuntennetwerk (nr 40+ nr 44) en er zijn tal van uitgestippelde wandelingen beschikbaar. app: Happy Hageland

Graag staan wij u bij met  tips en advies en denken we hierbij zeker ook aan de plaatselijke horeca. 

 

Wij laten iedereen graag meegenieten van de stilte in de plantage en uiteraard ook proeven van de heerlijke frambozen die men al dan niet zelfgeplukt heeft. Wij zijn fier en trots op ons werk en geven graag een woordje uitleg. 

   created by Caroline Torbeyns with Wix

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now