top of page
berry special.jpg
WEB_KortomLeuven_PuurFramboos-5.JPG

Wie zijn we, wat doen we, waar staan we voor?

Puur Framboos is een jonge KMO die in 2019 ontstaan is door pure passie en oog voor kwaliteit.

De liefde voor het telen van fruit kreeg Filip als zoon van een fruitboer met de paplepel mee maar toch koos hij eerst een ander pad. Bloed kruipt waar het niet gaan kan en na heel wat marktonderzoek,  besloot we samen er volledig voor te gaan.

Wij zijn de eerste pioneers met het telen van frambozen in het Hageland . Totaal iets anders dan de appels en peren waarvoor de streek bekend is.  Ambitieus en ondernemend zoals we zijn,  brengen we ons product rechtstreeks aan de man. 

We richten ons op de korte keten en lokale markt omdat we dichtbij onze klant willen staan en een eerlijk en heerlijk dagvers product willen aanbieden. Zo zijn wij oa. lid van Straffe Streek en Kort'om Leuven en Boerentoer, ... 

Mensen bewust maken van wat er allemaal komt kijken bij het telen van (zacht) fruit en hen bewust laten kiezen voor producten van eigen bodem, daar gaan wij voor. 

Tijdens het seizoen doen wij thuisverkoop en vind je ons op lokale markten en events. Daarnaast organiseren wij ook zelfpluks, (meer info verderop). Een bedrijfsbezoek of een schoolstage kan ook steeds op aanvraag. Wij zijn fier en trots op ons werk en geven graag een woordje uitleg zodat men begrijpt wat er allemaal komt bij kijken en men weet wat men eet . 

Wij leven op het ritme van de natuur en het weer, deze factoren zijn het hele jaar door doorslaggevend voor het al dan niet slagen van de oogst en kan zijn impact hebben op het aanbod. 

Onze frambozen worden zoveel mogelijk milieubewust geteeld worden. Zo zetten we heel erg in op natuurlijke vijanden zoals roofmijt en lieveheersbeestjes om de schadelijke insecten zoals de spintmijt en luis te vermijden en het gebruik van sproeistoffen te beperken. Er wordt samengewerkt met een plaatselijke imker die vanaf midden mei zijn bijenkasten uitzet. Daarnaast tref je ook hommels aan. 

Als boer ben je in de eerste plaats een vriend van de natuur en help je deze een handje wanneer moeder natuur het moeilijk heeft. Vandaar dat planten via het 'sproeivat' ook voedingstoffen ipv sproeistof indien nodig.  Bovendien zijn de richtlijnen en normen hieromtrent heel erg streng.  

Wij trachten zoveel mogelijk te werken met milieuvriendelijke verpakkingen. Echter is dit vaak een keuze van de klant waarin factoren zoals houdbaarheid, hygiëne en product- protectie een doorslaggevende rol geven.

Met een open blik op de toekomst, dragen wij duurzaamheid en innovatie hoog in het vaandel en staan wij open voor feedback, vernieuwing en verbetering.  Wij zijn GLOBAL G.A.P gecertificieerd.

 

PP192260LogoPuurFramboosV1-Web-Wit klein
Straffestreek puur framboos-5-660px.jpg
kortom.png
Straffestreek puur framboos-25-660px.jpg
bottom of page